Carta dels menors de l’Estrep (llegida a la concentració del 3 d’ocubre a Manresa)

Hola , em dic Hichame.
Els meus pares son del Marroc.

Jo vaig nàixer al Marroc però vaig vindre a Santa Coloma als 3 anys d’edat i vaig estudiar fins a tercer de la ESO.

Després vaig tornar al Marroc, degut a la situació econòmica de la meva família a Catalunya que amb la crisi havia empitjorat molt.

Al Marroc vaig treballar 9 mesos per ajudar a la meva família. Però vaig decidí tornar perquè treballava moltes hores, per un sou molt baix i ha Catalunya podria estudiar i trobar un futur millor per mi i la meva família.

Ara porto 1 any a ESTREP, i el curs ANTERIOR vaig anar amb una acadèmia i aquest any faig un PFI D`HOSTELERÍA A IGUALADA. I el meu repte es aprovar el títol de la ESO i de HOSTALER.

AL meu centre hi ha nens de molts llocs i que tenim problemes diversos, però al final tots som iguals i ens ajudem entre nosaltres i ens fem la vida mes fàcil ja que no l’hem tingut fins ara.

Jo mai he tingut problemes amb la justícia i estic aquí per guanyar-me un futur i ajudar a la meva família ja que també em sento CATALÀ.

Abans de finalitza el meu escrit, m’agradaria dir que els nens de l’Estrep sabem que al poble de Sant Salvador de Guardiola i al Calvet. Hi ha molta gent bona i treballadora i per culpa de uns pocs que no representen ni molt menys a tot el poble avui som tots aquí.

Ens agradaria que ens coneguessin i a nosaltres també coneixer-los per que estem segurs que molts canviarien la seva manera de pensar i veurien al centre amb uns altres ulls.

Gràcies.